Rondje NL 2020

Onze plannen om een reis naar en door, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen te maken vorderen gestadig.

De globale route en tijdsplanning ligt klaar. Tevens reisboeken, routeboeken en wegenkaarten en wat aantekeningen met punten die we niet willen overslaan.

Het is het plan om eind april/begin mei te gaan rijden.

Helaas weten we nu dat het hem niet gaat worden.

Hopen gezond te blijven en wens de lezers van dit blog alle goeds.

Wanneer de plannen wijzigen komt dat hier te staan.

Wij durven langzaamaan weer wat plannen te maken. Eind mei gaan we de camper halen en krijgt hij eerst APK en verder onderhoud. Watertank schoonmaken en alles testen, TV, gas, water en inladen. Kijken hoe de toestand is en gaan een toertje door NL maken. Alle foto's staan hier.

Maandag 1 juni 2020 Heijenrath

Op ons huis wordt goed gepast, dat is een hele geruststelling.

Om 10.00 uur vertrekken we uit Capelle aan den IJssel, na eerst diesel en lpg tanks gevuld te hebben. Is eerst even wennen, hoe gaat die aansluiting ook alweer.......het is allemaal gelukt en we gaan de Brienenoordbrug over naar het zuiden. Het zonnetje schijnt en het is heerlijk weer. Heijenrath is ons eerste doel voor een paar dagen. Wij vinden het nog best druk op de weg voor een tweede pinksterdag.

Na twee stops, koffie en lunch arriveren om 14.00 uur op Camping Heyenrade in Heijenrath .

Na aanmelding rijden we naar onze plaats en staat de koffie bij onze vrienden klaar en kunnen we gezellig bij praten.

Onze vrienden staan al jaren op een seizoenplek op deze camping en kennen de omgeving op hun duimpje. Het is dan ook heerlijk om met hen te gaan wandelen, maar dat is voor morgen.

Nu eerst luifel uit, tafel en stoelen naar buiten en dan drinken we op onze plaats een wijntje en een biertje. De buren van onze vrienden komen ook gezellig bij ons zitten. Vrienden van onze vrienden zijn ook onze vrienden.

Het wordt een gezellige middag en we maken plannen voor de volgende dag, een wandeling in de omgeving.

 

Dinsdag 2 juni 2020 Heijenrath

Na de koffie gaan we een wandeling maken door het mooie Limburgselandschap. Boterhammen mee en genieten van de natuur. Het is warm en we zijn blij als er wat schaduw van de bomen is.

In de middag weer gezellig borrelen met z'n zessen.

Woensdag 3 juni 2020 Heijenrath

Het is zonnig, maar de weer app geeft aan dat er mogelijk een buitje langs ons schuift. En dat klopt helemaal. Tijdens onze wandeling naar Slenaken richting Noorbeek vallen er enkele druppels. Geen paraplu en geen regenjack meegenomen. Beetje dom maar we schuilen even bij de bushalte. Er moet langs de weg een ijsboer zijn en wij kopen een heerlijk ijsje.

In de middag weer borreluur op de camping.

 

Donderdag 4 juni 2020 Heijenrath-Thorn-Grubbenvorst

In de loop de de ochtend vertrekken we naar Thorn, het witte stadje in Limburg. Zijn er nog nooit geweest en willen het wel eens met eigen ogen zien. 

Ongeveer 60 kilometer.  Bij het binnenrijden van Thorn zoeken we naar een parkeerplekje en volgen we de borden naar het historische Thorn. Zien nog geen witte huizen......de navigatie leidt ons naar het centrum en daar verandert het wegdek in kleine keitjes en zien we de witte huizen. Kijken even rond en rijden weer verder. Dit was Thorn. 

Nu gaat de navigatie op snelwegen vermijden en rijden we via N wegen naar Grubbenvorst. Onderweg asperges en van alles en nog wat te koop. Zoeken eerst de camperplaats het Kompas op.

Zijn hier 2 jaar geleden ook geweest voor 1 nacht. Willen nu wat langer blijven om de omgeving verder te verkennen.

Laden water en installeren ons op een mooi plekje. Maar van wandelen en buiten zitten komt niets, regen en veel regen en het wordt erg koud. Wie weet morgen beter.

 

Vrijdag 5 juni 2020 Grubbenvorst

Lekker geslapen en het regent nog steeds. Ook is het veel kouder. Kachel even aan om het behaaglijk te hebben in onze hut.

Na de koffie gaan we met paraplu wandelen naar het dorp, brood kopen en geschilde asperges in een boerderijwinkel langs de weg. Onderweg nog regen......

Ons plan is was eerst vanmorgen door te rijden, maar even een dag niets doen is ook wel goed.

Morgen belooft het beter weer te worden en gaan we op de fiets de omgeving verkennen, ook onderweg wat boodschappen doen. 

Hebben heerlijk gegeten, asperges, krieltjes, ham, eitje en een sausje. Natuurlijk een wijntje erbij!

Zaterdag 6 juni 2020 Grubbenvorst

Na de regen van gisteren, vanmorgen nog een bui, verder wisselen wolken en zon zich af. Gaan na de koffie een knooppunten route fietsen. Eerst naar Grubbenvorst, Lottum het rozendorp, Melderslo en Horst. in Horst paar boodschappen gedaan en langs de kortste weg naar "huis". Mooie route en een stevige bries, Gelukkig op de e-bike geen probleem.

Leuk op deze CP, mogen elke morgen een vers eitje pakken en er staan potten met tuinkruiden waar je van mag plukken.

Morgen verder naar het noorden, waar we heen gaan weten we ongeveer......maar niets is zeker

 

7 juni 2020 Grubbenvorst-Druten-Otterlo

Na de ochtend rituelen gaan we rijden via N wegen naar Druten. Dorpen, bossen en rechte wegen o.a. door de Peel. Onderweg gebeld naar een facebook vriendin dat we het plan hebben om haar te bezoeken en te vragen of het haar schikte. En gelukkig komt het voor Ans en Theo ook uit. Gezellig een paar uurtjes door gebracht, hadden elkaar nog nooit echt ontmoet, maar kenden elkaar al heel lang, nog van de Hyves tijd, voelde best vertrouwd.

Later in de middag voor overnachten naar onze vertrouwde camping in Otterlo, de Damakker gegaan.

8 juni 2020 Otterlo-Putten

Heerlijk geslapen op de Damakker, ontbijten en na de verdere ochtend rituelen rijden we naar Putten om een bezoek te brengen aan Jan en Gerda die in Putten op vakantie zijn. Jan en Gerda kennen we van jaren terug van een camping in Oudemirdum.

Gaan eerst even boodschappen halen en zoeken  de CP bij het gemeentehuis, erg rustig, tegenover een begraafplaats!

Wandelen heen en terug 4 kilometer naar het vakantiepark waar Jan en Gerda logeren. Gezellig bij praten onder de koffie en 's avonds komen ze nog bij ons op de thee. Kan net op 1,50 meter afstand. 

 

9 juni 2020 Putten-Lemmer

Heerlijk geslapen op rustige CP in Putten. Vertrekken na de ochtend rituelen richting Lemmer. Rijden via N wegen. Al rijdende genieten we van water, bos en landerijen.

Koffie langs de Randmeren van Flevoland en de lunch iets voorbij Emmeloord.

Hadden op SVR camping "De Langesloot" bij Lemmer willen staan. Ziet er voor ons niet aantrekkelijk uit. Ver van de bewoonde wereld en via een lange smalle weg te bereiken. 

Gaan terug naar Lemmer voor een CP. Staan nu op CP Tacozijl. Het is dat wij hier in Lemmer een paar dagen willen blijven, maar erg welkom voelen wij ons niet. Alle plaatsen gereserveerd door Duitsers. Hebben het laatste kleine hoek plaatsje.

Mijn broer en schoonzus komen gezellig wat drinken bij ons. 

10 juni 2020 Lemmer

Na de koffie op de fiets naar Nijemirdum, Oudemirdum, Balk, Wijckel en Sloten. Mooie dorpen, stadjes, bossen en meren. Terug naar Lemmer. 36 kilometer gefietst.

11 juni 2020 Lemmer

Gisteren fietstocht door Gaasterland en gisteravond de camper van mijn broer en schoonzus bewonderd en  bij hen gezellig gegeten, een "warm" samen zijn.

Vanmorgen regen en binnen zitten, voor mij dan. Piet wilde even naar het centrum, naar de schoenmaker en wat lekkers bij de koffie.

Vanmiddag werd het droog en zonnig. Samen op de fiets naar Lemmer, gewandeld naar de buiten haven en langs binnen haven. Tot slot lekker ijsje gegeten.

12 juni 2020 Lemmer-Wijckel

Eerst water lozen en innemen verswater. Toilet legen. En gaan richting Balk voor boodschappen en onderweg nog tanken.

Ook gaan we nog naar de naast de camping gelegen camperhandel en reparatiebedrijf. Van een van de dakluiken was de zonwering kapot. Is vervangen en wij konden door naar de camping "De Jachtlusthoeve"  een SVR camping met 25 plaatsen.

Vanmiddag nog een fietstochtje naar Balk en het Slotermeer. Onderweg zag Piet een rommelwinkeltje, heeft nu afwerkband voor de deur en buitenkast en een afvoerslangetje voor de koelkast. Een en ander ook gemonteerd. Ziet er allemaal netjes uit!

13 juni 2020 Wijckel 

Een mooie zomerse dag in zuidwest Friesland. we stappen na de koffie op de fiets om een knooppunten route te rijden, via Balk, Harich, Galamadammen, Hemelum, Warns, Stavoren, Molkwerum,  en Koudum rijden we via Balk weer naar "huis". 45 kilometer met een paar stops, o.a. langs de Morra voor de lunch en kibbeling eten in Stavoren. 

Onderweg mooie Friese paarden en natuurlijk schapen en koeien.

Op de camping koffie drinken met de onderweg gekochte oranjekoek van bakker Meinsma in Balk, heerlijk. Een wijntje en een biertje drinken in de schaduw van de camper.

De gisteren gekochte asperges schillen en koken en we eten weer heerlijk.

Zoals ik al eerder schreef, een mooie dag in Friesland.

14 juni 2020 Wijckel

Vanmorgen op de camping een was gedraaid en in de droger. Hebben we weer een fris bed, schone badhanddoeken enz.

In de middag een fietstochtje gemaakt langs het Hegemermeer, Woudsend, Spannenburg en Sloten. De stukken langs het meer erg mooi, maar soms ook rechte lange stukken met tegen wind iets minder. 

Het weer was mooi, maar gelang de dag vorderde meer wind en koeler en later wat regen.

15 juni 2020 Wijckel-Anjum/Esonstad

De primeur, douchen op de camping. Was toch wel heerlijk! In de camper gaat het douchen goed, maar in een splinter nieuw sanitairblok te douchen als eerste is toch fijner, meer ruimte bv.!

Na alle rituelen in de ochtend, afrekenen, waterladen/lozen enz. Rijden via N wegen naar Workum en rijden door het centrum via de zeedijk naar Makkum. Een heel smalle weg, met tegenliggers moeten we flink de berm in. Schapen op de weg, over veerooster en langs grasmaaiers, leuk en spannend. Makkum, mijn geboorte dorp en het dorp waar ik een gedeelte van mijn schooltijd heb doorgebracht, mijn ouders liggen er begraven. Hebben het dorp door gewandeld naar de haven. Bij het "witte Stek" zat een vrouw op de bank en een andere vrouw stond er bij. Wij gingen een paar foto's maken. We raken aan de praat met een van de vrouwen. Ik vertelde dat ik vroeger in Makkum heb gewoond. De vrouw kon mij  vertellen wie mijn neef was en mijn verdere familie. Grappig had niet gedacht zo veel gelijkenis met mijn familie te hebben. Daarna nog naar de begraafplaats geweest.

Mijn neef gebeld, was niet thuis, jammer.

Daarna door gereden naar Anjum, Esonstad camping. Hier is het sanitair nog niet open, pas 1 juli!

 

16 juni 2020 Anjum / Esonstad

Vandaag een fietstochtje via Anjum rondom het Lauwersmeer. Het eerste stuk een beetje saai door de rechte wegen en geen zicht op het meer. Na Lauwersoog werd het echt de moeite waard, heel mooi, bossen, water en begroeiing van struiken en bloemen. Paarden in de wei en schotse hooglanders die een bad namen in een sloot. Kwamen langs Zoutkamp en hebben een poos aan de haven gezeten en gesproken met man die op zijn boot aan het klussen was.

We hadden morgen vanaf Esonstad met de boot naar Schiermonnikoog willen gaan. Boot is de komende dagen vol. Besluiten om met de boot van Lauwersoog te gaan een dezer dagen. Even op mooi weer wachten. Willen morgen verhuizen naar een camperplaats in de buurt van de veerboot.

17 juni 2020 Esonstad/Anjum - Lauwersoog

Heel mooie zonnige dag op het noordelijkste puntje van Nederland. Horen op het nieuws van regen en water overlast elders in Nederland. Wij boffen, hebben de deze week geen noemenswaardige regen gehad. Men zegt dat er ook hier morgen buien komen. Wachten het af.

Staan op een mooie camperplaats/jachthaven met toiletten en douches. Dicht bij de veerboot naar Schiermonnikoog. 

Vanmiddag nog 30 kilometer gefietst door mooie natuurgebieden, boerderijen, over dijken enz. Er zijn heel oude boerderijen waarvan het woonhuis er uit ziet als een kasteeltje. 

Wat is het hier mooi in Noordwest Groningen. Nooit geweest en ook nooit gedacht dat het hier zo mooi zou zijn. 

18 juni 2020 Lauwersoog

Heerlijk geslapen op deze CP aan de jachthaven het Noordergat.

Het is regenachtig dus doen we het rustig aan. Eerst douchen in het mooie sanitaireblok. 

Onbijten, opruimen, koffiedrinken en een jarige bellen!

We hebben geluncht, Piet heeft dutje gedaan, koffie gedronken en nog steeds regen.......Ben het nu wel zat, willen nog even naar de buitenhaven lopen.

Op 16.30 uur werd het droog en hebben we nog naar de veerboot gewandeld.

19 juni 2020 Lauwersoog-Schiermonnikoog

Wat vroeger op om  op tijd op de boot te zijn. Was nog ruimschoots plaats. De boot liep al snel vol. Wij hebben een mooie plek aan dek!

Hij vertrekt om 09.30 uur uit de haven. Vaart duurt 45 minuten.

We moeten een mondkapje op, dit is wel even wennen, maar het moet nu eenmaal. Of het enig nut heeft vraag ik mij af, mensen doen hetzelfde kapje af en op, ene keer hangt het aan een oor en andere keer onder de kin. Ach ja wij spelen ook maar mee. Op Schiermonnikoog aangekomen ontdekt Piet dat hij zijn pet vergeten is. Gebruikt dan zijn mondkapje als pet. krijgt veel reacties op zijn outfit! Komt vast in het modebeeld komende tijd, let maar op! 

Het is heerlijk weer en wij wandelen vanaf de pier naar het dorp. Ik herinner mij de wandeling van vroeger, 60 jaar geleden. Maar alles blijft niet hetzelfde. De oude pier ligt veel dichter bij het dorp. De nieuwe pier is 4 kilometer van het dorp, pppfff Is afzien, maar er zijn meer mensen die deze wandeling maken en het is gezellig. Wij komen aan in het dorp en maken een praatje met een oudere bewoner van het eiland, vragen hem hoe het vroeger was en of mijn herinneringen kloppen. Is inderdaad zo, er is een nieuwe pier en veel verder weg! Dan opzoek naar een terras voor koffie met wat lekkers, zijn we wel aan toe. De eilander adviseerde ons van der Werf, maar dat terras ligt in de zon. Gaan naar de overkant in de schaduw voor koffie met appeltaart.

Dan een wandeling door het dorp en naar het strand. Staan ook ook even stil bij de walvis kaak. Deze herinner ik mij ook, maar nu is de kaak gelig en ik herinner mij de kaak als wit. Vraag ik na aan een heer van natuurmonumenten en ja hoor ook dit klopt. De tand des tijds heeft hem geel gemaakt. Dan wandelen we naar het strand, langs een weg met vele vakantie huizen, duinen en bossen. Daar na naar de vuurtoren. Wandelen door de duinen naar de zuidertoren, is de oude vuurtoren, naar het dorp. Kijken nog even in het bezoekerscentrum. Komen een en ander te weten over de geschiedenis van Schier. 

We eten nog een ijsje en beraden ons hoe we terug gaan. De bus gaat over een uur en wij willen niet wachten, besluiten rustig de 4 kilometer terug te wandelen. Even wachten en we gaan weer de boot op. Mooi tochtje terug. Piet spot nog een zeehond op een droogte. Heeft hem niet kunnen fotograferen. Ik was net even naar het toilet. Jammer.

Op het vaste land naar een vis restaurant en vis en chips gegeten. Moe maar voldaan komen we terug bij de camper.  Morgen weer verder naar......waar naar toe dat lees je morgen hier.

20 juni 2020 Lauwersoog-Midlaren

Na de ochtend rituelen vertrokken met onbekende bestemming richting Groningen. Onderweg willen we koffie drinken en omdat we via N wegen rijden zijn er alleen maar plaatsen waar je mag parkeren met pech. Eindelijk bij Aduard is een parkeer/carpoolplaats. Hier houden we pauze en drinken we koffie. In Groningen eerst de voedselvoorraad aangevuld en een CP of Camperplaats zoeken. Dit valt nog niet echt mee. De een staat ons niet aan, een andere is speciaal voor mensen met honden. Uiteindelijk vinden we een camping in Midlaren, De Appelhof. Mooie kleine camping, maar hij is vol. Niet getreurd we mogen een nacht onder de perenboom staan, midden op de camping. Morgen verhuizen we naar de rand. Het plan is hier een dag of drie te blijven.

21 juni 2020 Midlaren

Na het ontbijt verplaatsen we de camper naar de rand van de camping. En na de koffie stappen we op de fiets voor een mooi tochtje, o.a. rond het Paterswoldsemeer. De route is zeer afwisselend, door bossen, langs meren, over bruggetjes en kleine sluisjes, dorpen en langs Groningen stad. Wat opvalt is de mooie landhuizen/landgoederen met grote tuinen met toegangshek met aan weer zijden een b.v een leeuwenkop of iets wat daar op lijkt. Soms ook kleine lage huisjes, denk de arbeidershuisjes van vroeger. Onderweg nog een paar ooievaars op het nest gespot. Was heel mooie tocht van 45 kilometer geworden en het was prachtig weer! 

Op de camping regende het een paar druppels en latere een paar echte buien. Hebben binnen ons drankje gedronken.

Ook koken en eten we in de camper. 

Er zijn een paar echte kampeerders op de camping, koken, eten en drinken buiten onder een piepklein luifeltje, regen of geen regen. Blijven tot donker, in dekens, gewikkeld buiten zitten.

Wij zijn echt niet de echte kampeerder, bij koude en nattigheid zitten we binnen.

22 juni 2020 Midlaren

Heerlijk geslapen en op ons gemak alle ochtend rituelen doen. Willen straks een tochtje maken rond het Zuidlaardermeer. 

Wil ook alle lezers van dit blog bedanken voor hun reacties. Is altijd leuk om te lezen.

Was weer een prachtige dag om te fietsen, eerst naar Zuidlaren en daarna de weg zoeken via knooppunten. Het pontje over het Zuidlaardermeer vaart niet i.v.m. Corona dus moesten we een flink eindje omrijden. eerst richting Haren en dan weer naar Midlaren. We fietsen door en langs prachtige natuurgebieden. Het is een tocht geworden van 40 kilometer. "Thuis" eerst douchen, wijntje drinken in de schaduw en een praatje met de buren. 

Morgen trekken we weer verder naar Biddinghuizen.

23 juni 2020 Midlaren-Biddinghuizen

Na afscheid van de camping de Appelhof rijden we naar Biddinghuizen om mijn neef en zijn vrouw te bezoeken. Gezellig samen zijn in hun mooie appartement aan de jachthaven, waar ook hun boot ligt. Hoe mooi kan je het hebben!

24-28 juni 2020 Rockanje

Om 09.30 uur rijden we de camping af. Onderweg moeten we nog een supermarkt vinden om de voedselvoorraad aan te vullen. Waren om iets voor 14.00 uur op de camping Midi Camping van der Burghhttps://www.midicamping.nl/

Vroeger toen de kleinkinderen nog klein waren kwamen we hier ook regelmatig. Een heerlijke camping voor jong en oud. Nu ook nog 4 dagen gestaan. En op fietsafstand van Cora en Jan en onze kleinkinderen. Wij zijn hier geweest tot vandaag. Cora, Jan en de jongens zijn regelmatig even een kijkje bij ons komen nemen. 

Hebben ook nu weer mooie fietstochten gemaakt, Rockanje, Oostvoorne, Brielle, Tinte en zo weer naar de camping. een tochtje door de duinen, bossen en landerijen.

De volgende dag naar Hellevoetsluis gefietst langs de duinrand, strand en door de oude vestingstad.

Zaterdag was het regenachtig en ging het steeds harder waaien, luifel al vroeg ingehaald en opgeruimd.

Vanmorgen om 10.30 uur naar huis gereden en nu de wasmachine aan, strijken en alles schoon er in voor de volgende etappe naar Otterlo!

10 juli 2020 

Vandaag de camper gewassen en rijklaar gemaakt om morgen naar Otterlo te rijden. Hebben er weer zin in!

Op ons huis wordt gepast!

11 juli 2020 Otterlo

Eerst onderweg boodschappen gehaald. Kasten en koelkast goed gevuld en wat lekkers bij de koffie natuurlijk om de tweede vakantie in te luiden.

Koffie en lunchstop en nog even langs het "eiervrouwtje"  voor heerlijke verse en grote eieren.

Om 13.30 uur arriveren we op camping de Damakker. We nemen onze "vasteplaats" in op nummer 6.

Het weer valt tegen, zou droog en zonnig zijn, maar onderweg al regen! 

Zijn wel naar de buitenbar op de camping geweest. Wel op enige afstand van elkaar ivm corona. Was weer heel gezellig met oude bekenden en onbekenden, maar deze laatsten zijn nu ook bekenden😉

12 juli 2020 Otterlo

Na een koude nacht, 8 graden, heerlijk ontbijten in de zon.

We  moesten ons nog een beetje installeren. Na de middag plannen we een fietstochtje naar Ede. Door het bos, over de hei en weer door een bos, het Edeschebos. Een heerlijk ijsje gegeten bij Bardolino's. De hoofdstraat doorgelopen en daar kon je een kanon afschieten, zo stil. Dezelfde route terug naar de camping.

13 juli 2020 Otterlo

Na de ochtend rituelen, douchen, ontbijten, opruimen en koffiedrinken stappen we op de fiets. Piet heeft het idee om naar de Posbank te gaan. Zo gezegd zo gedaan. Zoeken mooie routes via knooppunten. Fietsen 31 kilometer naar de Posbank. Rusten uit en gaan terug via Eerbeek en Loenen. Het wordt best een pittige tocht, 66 kilometer. Trakteren onszelf op een ijsje van Co in Hoenderlo. Was niet de bedoeling elke dag ijs, maar ja na een lange rit moet het kunnen zegt Piet, fietsen we er wel weer af!

Thuiskomende biertje en een wijntje en lekker koken en eten.

Het was prachtig fietsweer vandaag!

14 juli 2020 Otterlo

Vanmorgen werden we wakker met regendruppels tikkend op het dak van de camper. Niet erg als je lekker in je bed ligt!

De hele ochtend wisselen regen en droogte elkaar af en ik zie ook steeds meer de lucht helderder worden. Wie weet kunnen we na de lunch er nog even uit, bv op de fiets naar Barneveld voor wat dingen te kopen die we vergeten zijn mee te nemen. 

In de middag, toen het wat droger werd, gaan wandelen naar Wekerom, heen en terug ongeveer 7 kilometer. Paar boodschapjes meegenomen bij de Coop.

 

 

15 juli 2020 Otterlo

Vandaag weer zon, en een fietstochtje via de Ginkelsehei naar Renkum, Wageningen, Bennekom, Ede en langs de weg naar huis. is toch weer 50 kilometer geworden. We zijn al heel veel in deze omgeving geweest, maar ontdekken steeds weer nieuwe routes o.a. bij Bennekom langs veel fruitboomgaarden. Het was een mooie zinnige dag, rond 20 graden.

16 juli 2020 Otterlo

Gisteravond al een beetje regen, zo ook vandaag. Veel buien, Piet  heeft tijdens een "droge" bui wat lekkers bij de koffie gehaald. Is niet helemaal droog overgekomen!

17 juli 2020 Otterlo 

Op de fiets naar Barneveld, 26 kilometer heen en terug. Fietsen geparkeerd en de winkelstraten door gelopen. Ook nog in wat winkels binnen geweest, niets gepast en niets gekocht.

18 juli 2020 Otterlo 

Eerst even naar de Plus in Harskamp voor een paar boodschappen en eieren bij het "eiervrouwtje".

In de middag fietstochtje van 20 kilometer via de Koeweg, langs de uitkijktoren, Kreelseplas en via de hei terug naar de camping. Onderweg nog kersen gekocht bij een kersenboomgaard bij Otterlo. Om 16.30 uur naar de bar. Was weer gezellig!

19 juli 2020 Otterlo

Vandaag via het bos naar Garderen, een heerlijk ijsje gegeten bij IJstijd in Garderen. Terug via Voorthuizen, Stroe en Wekerom. Onderweg en op terras steeds aardige mensen tegengekomen en een praatje mee gemaakt.

Op de camping drankje gedronken bij Jan en Thea. Na een poosje ging het regenen en zijn we verhuisd naar/onder onze luifel.

Maak niet veel foto's omdat we al jaren op de Veluwe komen en daardoor al al heel veel foto's van deze omgeving hebben.

20 juli 2020 Otterlo

Fietstochtje naar de kringloop in Ede. Willen een bierglas kopen. Hadden bij de afwas glas van Jan en Thea gebroken. Ze hadden er maar één bij zich, dus dit moest wel vervangen worden! 

Ook even snuffelen in de kringloop en heb een mooi bordje van Makkumeraardewerk gevonden voor € 5,00. Dacht wel dat het echt was, maar ben geen kenner. Bij mijn Makkumer vrienden nagevraagd en het is echt makkumer. Staat nummer op 1058 en zo staat het ook genummerd in de catalogus. Leuk toch? 

21 juli 2020 Otterlo

Fietstochtje naar Lunteren door het bos. Paar boodschappen meegebracht en heerlijk ijsje gegeten bij Portofino. Bekende ijssalon in Lunteren.

Vandaag op de camping Gerrit en Annerien ontmoet. Zijn bij een vriendin van Annerien op bezoek. Toch wel jammer dat ze dit jaar niet op de camping staan. Heb je wat meer contact met elkaar, even zwaaien, even spontaan bij elkaar een praatje maken enz.

22 juli 2020 Otterlo

Eerst vanmorgen even naar de Plus in  Harskamp en na de lunch op de fiets gestapt voor een tochtje van 52 kilometer. Wisten we niet toen we starten, maar ja soms ga je iets te ver. Zijn via knooppunten richting Lunteren, Renswoude, naar Ede gegaan. De route ging langs bossen, landerijen, mooie wegen, boerderijen en prachtige huizen. In Ede, bij De Langenberg een drankje gedronken, bitterballen en een heerlijke pannenkoek gegeten. Toen nog 12 kilometer naar "huis". Was weer een mooie en goed bestede dag.

We hebben de laatste dagen onze plannen besproken om in augustus eventueel naar de Bourgogne, Frankrijk te gaan. Piet heeft nog geopperd om de route Napoleon te rijden naar Zuid-Frankrijk. dit hebben we in 2018 ook gedaan met een groep, was heel leuk en gezellig, maar je moet door naar de volgende camping. Nu wilde Piet dit nog eens rijden in ons eigen tempo, i.p.v 3 weken, 6 weken er over doen. 

Gezien de toestand met corona in alle landen weten we niet of het door kan gaan.

23 juli 2020 Otterlo. 

Weer een mooie dag, ongeveer 21 graden en half bewolkt. Ontbijt, koffie en lunch buiten en in de middag een fietstochtje naar Assel. Heen door het bos en over de hei. Een enkele heide plant staat al in bloei. Ook de koningskaars staat er heel mooi bij. En over Hoog Buurlo naar huis. Het is een tocht van 40 kilometer geworden. Onder het avond eten ging het een beetje regenen. Dit was niet voorspeld. Wij zitten droog onder de luifel.

24 juli 2020 Otterlo.

Er is weinig variatie in de dagen, maken iedere dag een mooi fietstochtje door het bos en over de hei. Vandaag naar Ede voor een paar boodschappen. 

25 juli 2020 Otterlo.

Na alle ochtendrituelen even een fietstochtje over de hei. Normaal rusten we hier op deze camping uit na een lange en mooie voorjaarsreis en vinden we het heerlijk hier. Maar door de corona was  en is alles anders. Wel een voorjaarsreis gemaakt, maar niet echt spannend. Door de bergen van Spanje enz. is meer een uitdaging.

Wordt nu best een beetje saai.

Peter en Mariëtte zijn vandaag aangekomen. Eerst bij ons aan de koffie en om 17.00 uur naar de buiten bar.

26 juli 2020 Otterlo

Vandaag mijn broer 65 jaar geworden. Heb hem gebeld om te feliciteren. 

In de ochtend dikke regen buien, maar de app zegt na 14.00 uur droog.

Hebben we in de middag weer een fietstochtje van 35 kilometer gemaakt. Via de Mossel naar Bennekom en via Ede terug. Meestal rijden we via knooppunten en zoeken toch iedere keer weer een andere route. Om 17.00 uur is de bar bij ons geopend. Peter en Mariëtte drinken wat bij ons. 

27 juli 2020 Otterlo 

Ook vandaag uiteraard de ochtendrituelen, douchen, ontbijten, opruimen en iets wat we thuis niet doen is toilet legen (doet Piet) en watertank zo nodig vullen.

Voor mensen die niet kamperen is het leuk om te weten dat het toilet legen bijna altijd mannenwerk is op de camping.

 

28 juli 2020 Otterlo

Om 10.00 uur eerst met Peter en Mariëtte koffie drinken en daarna op de fiets naar de Hoge Veluwe. Mariëtte heeft kaarten gewonnen in de postcode loterij en wij mogen mee. Dit is niet de eerste keer, paar jaar geleden ook al een keer naar de Hoge Veluwe en naar Ouwehandsdierenpark en Apenheul

Het weer is redelijk, af en toe een zonnetje en in de middag een enkel druppeltje regen. Het was niet echt warm, denk ongeveer 18 graden. 

Eerst zijn we richting Schaarsbergen gefietst, mooie betonplaten als fietspaden en veel fietsers, toen naar Hoenderlo. In Hoenderlo even van van het park af en een ijsje gegeten bij Co.

Van Hoenderlo  naar Otterlo en weer naar "huis". Onderweg nog een hertje gespot. 

Daarna met z'n vieren wat gedronken voor onze "hut".

29 juli 2020 Otterlo

Vandaag rondje van en naar Lunteren gefietst.

30 juli 2020 Otterlo

Fietstochtje via Wekeromse zand naar Ede. Fietsen bij het Wekeromsezand geparkeerd en gewandeld. Het Wekeromsezand is zo mooi. Even bij de nagebouwde boerderij  uit de IJzertijd gestopt.

In Ede even een paar boodschappen gehaald.

31 juli 2020 Otterlo 

Met  z'n vieren eerst koffie gedronken bij ons voor de "hut" en na de koffie op de fiets naar Ede om te lunchen met pannenkoeken. Heerlijk gegeten! Daarna voor een fietstochtje rond en wandeling over het Wekeromse zand. Fietsen ging voor mij best zwaar met een stevige Veluwse pannenkoek in de maag! Ook nog even bij de na gebouwde  boerderij uit de IJzertijd gekeken. 

De middag afgesloten met een wijntje/biertje bij Peter en Mariëtte.

Het was een zonnige warme dag en de avond voor de camper doorgebracht, eerst thee en daarna een koel glas wijn. 

1 augustus 2020 Otterlo

Na de koffie Peter en Mariëtte uitgezwaaid en wat huishoudelijke klusjes gedaan. Wassen, strijken en Piet heeft een paar boodschappen gehaald.

Vanmiddag dutje voor de hut.

Om 17.00 uur naar de buitenbar. Is altijd heel gezellig.

2 augustus 2020 Otterlo

Na de lunch op de fiets voor een tochtje wat 45 kilometer is  geworden.

Eerst langs de N weg naar Hoenderlo en rond Hoenderlo over de Hoge Buurlose heide naar Radio Kootwijk, Kootwijk en Harskamp en naar "huis".

Prachtig mooie tocht!

Denken steeds meer toch naar Frankrijk te gaan half augustus. Wordt met corona in onze omgeving ook niet echt leuk meer.

3 augustus 2020 Otterlo

Vanmorgen wat gepoetst en een praatje hier en daar. Na de lunch op de fiets naar Barneveld voor een paar boodschappen. Op de weerapp. gekeken wanneer de buien komen. Hebben een 10 tal druppels gehad, maar mag geen naam hebben.

Is koud/fris hebben binnen biertje/wijntje gedronken en ook binnen gegeten.

4 augustus 2020 Otterlo

De ochtend op de camping doorgebracht met een praatje hier en daar. 

Jan en Thea zijn naar huis gegaan. Thea is eergisteren met de fiets gevallen en haar arm zit in het gips. 

Wij hebben een fietstochtje, 40 kilometer, door de Harskamperdennen gemaakt en zijn via Stroe naar Voorthuizen gereden. Vandaar via Barneveld weer naar huis.

Was lekker weer, maar echt geen hittegolf. Wachten af wanneer die echt komt, die hittegolf!

Drankje voor de hut en ook buiten eten, maar na de afwas naar binnen voor de TV en bankhangen.

5 augustus 2020 Otterlo

Hadden het plan opgevat om weer een fietstochtje te maken, is verslavend! Zijn bij nader inzien niet gegaan Het was warm en zonnig. Heerlijk weer hoor, maar meer om te luieren. Hebben lekker voor de "hut" gezeten, theedrinken, lezen, beetje dutten en praatje met deze en gene.

Hebben pasta met spekjes, kaas, room en salade gegeten. Lekker en makkelijk. Recept van Janny van der Heijden (TV)

6 augustus 2020 Otterlo

Even niets vandaag.stonden klaar voor fietstochtje, maar zijn op onze schreden gekeerd. Lekker onder de luifel liggen luieren.

7 augustus 2020 Otterlo

Zelfde dan gisteren, alleen even naar Harskamp voor paar boodschapjes.

8 augustus 2020 Otterlo-Capelle aan den IJssel

Vandaag naar huis. Alle bekende gedag zwaaien en om 10.00 uur rijden we de camping af. Onderweg tijd voor koffie en lunchpauze. Is maar 100 kilometer, maar toch stoppen we op iedere "straathoek"!